papagáj 4ever

Nem lehet élni madarak nélkül!

Zebrapinty(Taeniopygia guttata) 

A zebrapinty Belső-Auszrtáliábol származik,ahol nagy csapatokban él.A hím és a tojó megkülönböztetése:HíM-narancssárga pofafolt,csikos melltájék,gesztenyebarna hát.Tojó-halvány piros csőr,teste szürke.

 tápláléka:pinty magkeverékből áll,kedvence a fürtös köles.

szaporodás:szaporitanni  egyszerübb kis kalitkában mint nagy röptetőben,nagyon társas madár egy kisebb kalitkában két párt tart- sunk.Tojásai száma:2-6drb,ebből átlagosan 4-5 fioka kel ki.Doboz mérete:15x15cm,5cm-es nyilassal.

Egyéb

Annak ellenére, hogy már 1817-ben leírták és nem sokkal utána már tartották is fogságban, a madár a 19. század során nem számított gyakori kalitkamadárnak. Közkedveltsége a 20. században indult meg és mára a leggyakrabban tartott díszpintyfajjá lett. Ausztrália 1960-ban betiltotta az országból a madárkivitelt, így azóta nem kerültek vadon befogott madarak a zebrapintyek közé.

A zebrapinty mára domesztikált állatnak tekinthető. A tenyésztés során létrejöttek a vadszínűtől eltérő színű formák is, ezek közül a fehér színű a leginkább elterjedt.





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 121
Tegnapi: 54
Heti: 278
Havi: 1 413
Össz.: 107 492

Látogatottság növelés
Oldal: zebrapinty
papagáj 4ever - © 2008 - 2017 - papagajforever.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »